Winterwandeling

'Jef Kersemans (De Kriek) met inhuldiging Jef Kersemansbank'

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er ook dit jaar weer tussen Kerstmis en Nieuwjaar gewandeld door Toerisme Oud-Turnhout en S-Sport. Wat is er aangenamer dan even uitwaaien en genieten van de winterse koude tijdens de drukte van de feestdagen?

Dit jaar staat de wandeling in het teken van oud-burgemeester Jef Kersemans (1935-2020). Hij was 34 jaar lid van het schepencollege, waarvan 22 jaar als burgemeester. Niet alleen voor de gemeente, maar ook voor het toerisme in Oud-Turnhout en Landschap De Liereman heeft hij een belangrijke rol gespeeld, met een grote passie voor cultuur en natuur. De bouw van het Bezoekerscentrum Landschap De Liereman vond hij zelf een van de belangrijkste verwezenlijkingen tijdens zijn ambtsperiode. Hij kwam er dan ook vaak.

 

Inhuldiging Jef Kersemansbank

 

Als eerbetoon aan Jef Kersemans plaatsen Bezoekerscentrum Landschap De Liereman en Natuurpunt De Wulp een ‘Jef Kersemansbank’ in de Oude Bergstraat tussen knooppunt 34 en 69. Deze plaats ligt langs het traject waar Jef vaak jogde, halverwege tussen de locatie waar hij zijn fiets plaatste en het bezoekerscentrum. Tijdens de winterwandeling wordt deze bank officieel ingehuldigd.

 

De Jef Kersemanswandeling, een initiatief van Toerisme Oud-Turnhout, wordt nadien permanent opgenomen in het toeristische aanbod. Jef was trouwens zelf ook vele jaren een enthousiaste deelnemer aan de winterwandeling op 28 december, zijn geboortedag

Wanneer

dinsdag 28 december

Vertrek en aankomst

om 13.30 uur aan het einde van de Bergstraat (wandelknooppunt 20)

Afstand

+/- 9 km

Organisatie

S-Sport Senioren en Toerisme Oud-Turnhout

Praktisch

gratis, voorinschrijving is niet nodig, wandelschoenen aanbevolen, honden aan de lijn kunnen mee