top of page

Winterwandeling

Traditiegetrouw organiseert Toerisme Oud-Turnhout samen met S-Plus ieder jaar op 28/12 een begeleide winterwandeling. De wandeling van 2023 kan je hieronder terugvinden.

Winterwandeling 28/12/2023: Oud-Turnhout Achterdeur

IMG_3301.jpg

Tijdens deze wandeling verken je de trage wegen langs de nieuwe delen van Oud-Turnhout centrum. Trage wegen zijn paden of wegen (veldwegen, kerkwegels, doorsteekjes, …) die hoofdzakelijk bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Het zijn dus ideale wegen om als wandelaar, fietser of ruiter op een aangename, veilige, groene en rustige manier op je bestemming te geraken. Of om snel in je buurt een rondje te lopen of om je (klein)kinderen te laten spelen.

Je vindt deze wegen overal: op het platteland, in een dorpskern of verkaveling, zelfs in de stad. Een trage weg kan verschillende vormen aannemen: verhard of onverhard, breed of smal. Heel wat trage wegen hebben vaak een lange geschiedenis. Ze behoren als het ware tot het onroerend erfgoed van de omgeving. Ze verbinden kapelletjes, velden en dorpskernen langs eeuwenoude tracés. De namen van de trage wegen zijn veelal afgeleid van historische (plaats)namen...

Zin om nog meer Oud-Turnhoutse trage wegen te ontdekken? Haal de gratis wandelfolder trage wegen op in het infokantoor. Van harte welkom!

 

Praktisch

Afstand: ± 9 km 
Vertrek: 13u30
Samenkomst en vertrek: Sint-Bavokerk, Kerkstraat 100

Deelname: gratis, voorinschrijving niet nodig
Organisatie: S-Plus, S-Sport en Toerisme Oud-Turnhout

Bekijk de ROUTE hier online.

bottom of page