top of page

Winterwandeling

Traditiegetrouw organiseert Toerisme Oud-Turnhout samen met S-Plus ieder jaar op 28/12 een begeleide winterwandeling.

Winterwandeling 28/12/2023: Oud-Turnhout Achterdeur

IMG_3301.jpg

Heb je tijdens de eindejaarsdagen even genoeg gefeest? Trek dan gauw je wandelschoenen aan en geniet van de verkwikkende buitenlucht tijdens de jaarlijkse winterwandeling van Toerisme Oud-Turnhout, S-Sport en S-Plus.

Dit jaar verkennen we tijdens de winterwandeling de trage wegen langs de nieuwe delen van Oud-Turnhout centrum. Trage wegen zijn paden of wegen (veldwegen, kerkwegels, doorsteekjes, …) die hoofdzakelijk bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Het zijn dus ideale wegen om als wandelaar, fietser of ruiter op een aangename, veilige, groene en rustige manier op je bestemming te geraken. Of om snel in je buurt een rondje te lopen of om je (klein)kinderen te laten spelen.

Je vindt deze wegen overal: op het platteland, in een dorpskern of verkaveling, zelfs in de stad. Een trage weg kan verschillende vormen aannemen: verhard of onverhard, breed of smal. Heel wat trage wegen hebben vaak een lange geschiedenis. Ze behoren als het ware tot het onroerend erfgoed van de omgeving. Ze verbinden kapelletjes, velden en dorpskernen langs eeuwenoude tracés. De namen van de trage wegen zijn veelal afgeleid van historische (plaats)namen...

Naar goede gewoonte is er halfweg een gezellige pauze met een hapje en een hartverwarmend drankje.

Zin om de Oud-Turnhoutse trage wegen te ontdekken? Wandel dan zeker mee of haal de gratis wandelfolder trage wegen op in het infokantoor. Van harte welkom!

 

Praktisch

Afstand: ± 9 km 
Vertrek: 13u30
Samenkomst en vertrek: Sint-Bavokerk, Kerkstraat 100

Deelname: gratis, voorinschrijving niet nodig
Organisatie: S-Plus, S-Sport en Toerisme Oud-Turnhout

bottom of page