top of page

PRIORIJ CORSENDONK

 

In 1393 stelde Maria van Gelre, dame van Turnhout, 600 ha heidegrond in Corsendonk ter beschikking van de kanunniken van Sint-Augustinus, om er een studieklooster op te richten. Tot midden 16de eeuw genoot het “scriptorium” een zeer grote bekendheid. In 1784 werd Corsendonk als klooster opgeheven. Vanaf 1799 kende het gebouw meerdere particuliere eigenaars en werd het als kasteel bewoond. In 1968 koopt de familie Nédée de priorij en begint aan de restauratie. Corsendonk is sindsdien een hotel en congrescentrum.

Priorij Corsendonk

Corsendonk 5

2360 Oud-Turnhout

tel: (+32) 14 46 28 00

info.priorij@corsendonkhotels.com

Arrangementen

Priorij Corsendonk heeft een uitgebreid aanbod aan arrangementen. Gaande van wellness arrangementen, fiets- en wandelarrangementen tot gastronomische weekends. 

Restaurant & bar

Elke vrijdag en zaterdag kunnen ook niet-hotelgasten, mits reservering, tafelen in een middeleeuws decor.

Het domein is vrij toegankelijk te bezichtigen.

Familiezoektocht

Monnik Joannes leefde 500 jaar geleden op de priorij en laat de kinderen al zoekend kennis maken met de geschiedenis van Corsendonk aan de hand van leuke opdrachtjes. Goed voor op zijn minst een uur plezier voor jong en oud!

 

De zoektocht kan iedere zondag van 11u30 tot 18u00 gedaan worden.

Aansluitend kan je genieten van een drankje in de zondagsbar van de priorij.

Deelname gratis, zonder voorinschrijving.

Seminaries & teambuilding

Het middeleeuwse decor van het voormalige klooster, met zijn gewelvenkelder en monumentale Kapittelzaal bezorgen u een onvergetelijke invulling van uw seminarie of teambuilding.

Logeren

Priorij Corsendonk zorgt voor een aangenaam verblijf waarbij klantvriendelijkheid, flexibiliteit en comfort voorop staan. Met 2 genieten van elkaar? Perfect! Natuurlijk kunnen ook groepen genieten van een aanpak op maat.

Wandeling Corsendonk

Omwille van werkzaamheden in het Pidpa bos, zal de wandeling niet toegankelijk zijn tot eind 2025.
Afstand: 7 km

Corsendonkroute.jpg

Corsendonkfietsroute

Op vraag van velen werd de Corsendonkroute op knooppunten gezet. Deze heerlijke fietstocht langs landelijke wegen en natuurgebieden voert je langs de mooiste plekjes van Oud-Turnhout, Kasterlee, Arendonk en Schoonbroek. Het totale traject bedraagt om en bij de 50 km, maar kan aan de hand van de knooppunten probleemloos ingekort worden.

Afstand: 50 km - via knooppunten

bottom of page