top of page

IN GROEP

Rondleiding

Wijngaard Het Welvaeren

Tijdens een bezoek (+/-90min) aan de Oud-Turnhoutse wijngaard Het-Welvaeren kan je zien hoe we van de druivenstok tot een heerlijke wijn komen. Aansluitend kan de wijn gedegusteerd worden in de wijnmakerij.


Het-Welvaeren is op zijn mooist vanaf 1 mei tot en met 30 september!
Vanaf de zomertijd kan je een bezoek aanvragen op weekdagen na 18u, op zaterdagnamiddag en zondagnamiddag. Groepen vanaf 5 tot 15 personenbetalen 9.5€/pp (3 wijnen).

Arrangementen

Priorij Corsendonk

Priorij Corsendonk heeft een uitgebreid aanbod aan arrangementen. Gaande van wellness arrangementen, fiets- en wandelarrangementen tot gastronomische weekends. 

Zondagswandelingen

Landschap De Liereman

Elke zondag kan je in Landschap de Liereman aaansluiten bij een gegidste wandeling.

Vanaf 13.30 u neemt een gids je mee doorheen het prachtige domein van Landschap de Liereman. De gidsen hebben vooral oog voor natuur, maar ook erfgoed en historiek komen aan bod.

Honden kunnen helaas niet mee.

De wandeling eindigt rond 16 u.

Natuurwandelingen

Landschap De Liereman

Het Bezoekerscentrum verzorgt op verzoek natuurwandelingen (minstens 2 weken op voorhand een gids aanvragen) en educatieve programma’s voor scholen en groepen (60 euro per groep). Op eenvoudig verzoek wordt een folder met meer informatie opgestuurd of gemaild.

Groepen die deze paden wensen te bewandelen dienen volgens het politiereglement van de Gemeente Oud-Turnhout in het Bezoekerscentrum een wandeling aan te vragen en krijgen een gids toegewezen.

Brouwerijbezoek

Brouwerij Het Nest

Tijdens dit bezoek aan de brouwerij word je ondergedompeld in de wondere wereld van bier.  Tijdens het nuttigen van een biertje wordt het ontstaan van de brouwerij geschetst. Daarna volgt een voorstelling van de ingrediënten en een toelichting van het productieproces.  Na de rondleiding kan je tijdens een proeverij 3 bieren naar keuze (15cl) proeven en is er de mogelijkheid om bieren aan te kopen.  Het bezoek duurt een 90 tal minuten en kan op weekdagen vanaf 18u en in het weekend van 10u tot 18u.

€ 9,5/pp voor groepen vanaf 15 personen,  groepen kleiner dan 15 personen betalen een forfaitair bedrag van € 145.

Schilderswandeling

Oud-Turnhout is van oudsher een dorp met een uitstraling met zijn prachtige natuur, zijn Liereman, heide, vennen en bossen. Zijn historisch boeiende verleden, Sint-Bavokerk, priorij Corsendonk en diverse andere historische gebouwen. Meer dan een eeuw geleden werden schilders al aangetrokken tot Oud-Turnhout en zijn prachtige landschappen. Albert Sohie, Eugeen Surinx, Jef Claesen, Alfons Waterschoot, Karel Melis en nog vele anderen waren gefascineerd door de pracht van deze natuur. Tijdens deze wandeling stappen we in de voetsporen van deze schilders van weleer en zien we dat de schilder en zijn werk nog steeds verder leven in Oud-Turnhout.

Natuurgebied

Tikkebroeken

In de streek van Corsendonk in Oud-Turnhout en Kasterlee stroomt de Rode Loop door een vallei die van oudsher bij zware regenval volledig overstroomt.
Hier ontwikkelde zich een karakteristiek Kempens laagveen met een oppervlakte van 50 ha, de Tikkebroeken genaamd. Ook vandaag nog overstroomt de Rode Loop dit natuurgebied zodra de hemelsluizen open gaan.

SCHOLEN

Scholen vinden in Bezoekerscentrum Landschap De Liereman aangepaste educatieve programma's: beheerswerken in de natuur, educatieve wandelingen, Bos van Bo voor de kleuters, wateronderzoek, veldwerk in het bos, de oriëntatiekoffer ...

Meer info: bc.deliereman@natuurpunt.be

​Bij Appelen Roes kunnen scholen terecht voor een rondleiding in de boomgaarden van Gunter en Hilde Roes.

Meer info: info@appelenroes.be

In het Kunst- en erfgoedcentrum lopen het ganse jaar door boeiende tentoonstellingen. Er kunnen steeds gratis rondleidingen voor scholen aangevraagd worden.

Meer info: info@hofkevanchantraine.be

Ieder seizoen programmeert OC De Djoelen naast schoolvoortstellingen, enkele voortreffelijke producties op kindermaat.

Meer info: tickets@djoelen.be

Breng met je klas een bezoek aan de kinderboerderij van Vibo De Brem

Meer info: vibodebrem@vibo-debrem.be

SEMINARIES & TEAMBUILDING

Landschap De Liereman

Meer info: bc.deliereman@natuurpunt.be

Priorij Corsendonk

Meer info: info.priorij@corsendonkhotels.com

bottom of page