top of page

WEBSHOP

Wandel- en fietsknooppuntenkaarten kan je hieronder online bestellen.

Kom je er toch graag voor langs in ons infokantoor of ben je op zoek naar toeristische informatie uit de regio? 

Maak dan vooraf een afspraak via toerisme@oud-turnhout.be en wij helpen je graag verder op een veilige manier!

COVER_Kempens Landgoed_2018.jpg
WANDELNETWERK KEMPENS LANDGOED

 

Dit wandelnetwerk strekt zich uit over de Landgoederen De Schrieken, Gorp en Roovert en de immense landerijen van aristocratische families als Cartier en Emsens, de Gewestbossen van Ravels en het domeinbos de Hoge Vijvers in Arendonk. Wandelnetwerk Kempens Landgoed sluit aan op de wandelknooppunten in Nederland. Ontdek het stiltegebied in Landschap De Liereman en het Turnhouts Vennengebied of geniet van een actieve wandeling in het Gewestbos van Ravels. De wandelnetwerkkaart wordt aangeboden samen met een handig wandelinspiratieboekje.

Vandaag een geliefd wandeldecor, ooit een populair jachtgebied. In de middeleeuwen bestond het Kempense landschap vooral uit uitgestrekte, open heidevlakten en vennen. Niet geschikt voor landbouw, wel om te jagen. Zo bouwden de hertogen van Brabant in Turnhout een imposant kasteel. De omgeving vormde een gedroomd jachtdomein. Medio negentiende eeuw trokken rijke industriëlen en adellijke families in de buurt van het kanaal Dessel-Turnhout landhuizen, villa's of heuse kasteeltjes op. De rust en het vele groen van de Kempen oefenden een extra aantrekkingskracht uit.

De voorbije decennia leverden overheden en privé-organisaties heel wat inspanningen om die landgoederen te verwerven en te ontsluiten voor het publiek. Je verkent ze met behulp van het knooppuntennetwerk. In de bezoekerscentra leer je meer over het decor van je wandeling. 

 

Prijs: 8,00 €

 

Bestemmingen: ruim 400 km wandelplezier in Arendonk, Oud-Turnhout, Ravels en Turnhout

Fietskaart_Antwerpse Kempen_2020_Office
FIETSKAART KEMPEN (editie 2020)


De groene Kempen lijkt wel gemaakt om te fietsen: relatief vlakke paden, adembenemende landschappen en schattige beestjes komen er op je pad. Kortom de ideale plek om herinneringen op te halen. Deze vernieuwde fietskaart is dan ook ideaal om het natuurschoon van de Kempen te ontdekken.

Dit uitgebreide netwerk telt alleen in de Kempen al meer dan 2000 km aan kwalitatieve trajecten en helpt de fietser het hele gebied te verkennen. Met deze fietskaart wordt het overigens ook makkelijk om vanuit bijvoorbeeld Antwerpen, Mechelen of een andere regio naar de Kempen te fietsen.

Zo kwamen er fietsknooppunten bij, werd een aantal gewijzigd, maar zijn er ook sommige verdwenen. Ook werden er tien extra vertrekpunten aan toegevoegd. Nog een pluspunt is dat deze kaart 4 jaar ongewijzigd blijft.

Fietskaart Kempen is een handig instrument waardoor de fietser makkelijk zelf een prachtig traject kan uitstippelen.

Prijs: 9,95 €

 

Bestemmingen:

 

  • Hoogstraten, Baarle-Hertog, Merksplas, Rijkevorsel, Turnhout, Arendonk, Beerse

  • Oud-Turnhout, Ravels, Vosselaar, Mol, Balen, Dessel, Retie, Kasterlee, Grobbendonk

  • Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout

  • Westerlo, Lier, Berlaar, Bonheiden, Nijlen, Putte, Lille, Malle, Ranst

  • Zandhoven, Zoersel, Schilde, Schoten, Wijnegem, Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel, Heist-op-den-Berg

MOUNTAINBIKENETWERK KEMPEN


482 km mountainbikeplezier in een box met 7 kaarten van met elkaar verbonden routes in de regio Arendonk - Balen - Beersel - Dessel - Geel - Herentals - Hoogstraten - Kasterlee - Lille - Meerhout - Merksplas - Mol - Olen - Oud Turnhout - Ravels - Retie en Turnhout.

Prijs: 25 €

Bestemmingen: Vlaanderen

header-logo.jpg

Op zoek naar een andere kaart? Kijk dan zeker op www.mondikaarten.be

bottom of page