WANDELNETWERK KEMPENS LANDGOED

 

Dit wandelnetwerk strekt zich uit over de Landgoederen De Schrieken, Gorp en Roovert en de immense landerijen van aristocratische families als Cartier en Emsens, de Gewestbossen van Ravels en het domeinbos de Hoge Vijvers in Arendonk. Wandelnetwerk Kempens Landgoed sluit aan op de wandelknooppunten in Nederland. Ontdek het stiltegebied in Landschap De Liereman en het Turnhouts Vennengebied of geniet van een actieve wandeling in het Gewestbos van Ravels. De wandelnetwerkkaart wordt aangeboden samen met een handig wandelinspiratieboekje.

Vandaag een geliefd wandeldecor, ooit een populair jachtgebied. In de middeleeuwen bestond het Kempense landschap vooral uit uitgestrekte, open heidevlakten en vennen. Niet geschikt voor landbouw, wel om te jagen. Zo bouwden de hertogen van Brabant in Turnhout een imposant kasteel. De omgeving vormde een gedroomd jachtdomein. Medio negentiende eeuw trokken rijke industriëlen en adellijke families in de buurt van het kanaal Dessel-Turnhout landhuizen, villa's of heuse kasteeltjes op. De rust en het vele groen van de Kempen oefenden een extra aantrekkingskracht uit.

De voorbije decennia leverden overheden en privé-organisaties heel wat inspanningen om die landgoederen te verwerven en te ontsluiten voor het publiek. Je verkent ze met behulp van het knooppuntennetwerk. In de bezoekerscentra leer je meer over het decor van je wandeling. 

 

Prijs: 8,00 €

 

Bestemmingen: ruim 400 km wandelplezier in Arendonk, Oud-Turnhout, Ravels en Turnhout

FIETSKAART KEMPEN (editie 2020)


De groene Kempen lijkt wel gemaakt om te fietsen: relatief vlakke paden, adembenemende landschappen en schattige beestjes komen er op je pad. Kortom de ideale plek om herinneringen op te halen. Deze vernieuwde fietskaart is dan ook ideaal om het natuurschoon van de Kempen te ontdekken.

Dit uitgebreide netwerk telt alleen in de Kempen al meer dan 2000 km aan kwalitatieve trajecten en helpt de fietser het hele gebied te verkennen. Met deze fietskaart wordt het overigens ook makkelijk om vanuit bijvoorbeeld Antwerpen, Mechelen of een andere regio naar de Kempen te fietsen.

Zo kwamen er fietsknooppunten bij, werd een aantal gewijzigd, maar zijn er ook sommige verdwenen. Ook werden er tien extra vertrekpunten aan toegevoegd. Nog een pluspunt is dat deze kaart 4 jaar ongewijzigd blijft.

Fietskaart Kempen is een handig instrument waardoor de fietser makkelijk zelf een prachtig traject kan uitstippelen.

Prijs: 9,95 €

 

Bestemmingen:

 

  • Hoogstraten, Baarle-Hertog, Merksplas, Rijkevorsel, Turnhout, Arendonk, Beerse

  • Oud-Turnhout, Ravels, Vosselaar, Mol, Balen, Dessel, Retie, Kasterlee, Grobbendonk

  • Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout

  • Westerlo, Lier, Berlaar, Bonheiden, Nijlen, Putte, Lille, Malle, Ranst

  • Zandhoven, Zoersel, Schilde, Schoten, Wijnegem, Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel, Heist-op-den-Berg

LANGEAFSTANDSFIETSROUTES EN GROENE WEGEN


Langeafstandsfietsroutes en groene wegen in Vlaanderen. Fietsen in België is gezond!

Prijs: 7,50 €

Bestemmingen: Vlaanderen

MOUNTAINBIKENETWERK KEMPEN


482 km mountainbikeplezier in een box met 7 kaarten van met elkaar verbonden routes in de regio Arendonk - Balen - Beersel - Dessel - Geel - Herentals - Hoogstraten - Kasterlee - Lille - Meerhout - Merksplas - Mol - Olen - Oud Turnhout - Ravels - Retie en Turnhout.

Prijs: 25 €

Bestemmingen: Vlaanderen

RUITER- en MENNETWERK CAMPINIA

Het landelijke karakter en het fraaie groen maken van de Antwerpse Kempen een aantrekkelijk decor voor een dagje paardrijden of mennen.
De naam 'Kempen' vindt zijn oorsprong in het Romaanse 'Campania' of 'Campinia', wat vlakte betekende.

Je passeert schitterende natuurgebieden als De Maat of Den Diel in Mol, doorkruist het indrukwekkende Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk of ontdekt het spectaculaire duinenlandschap van Recreatiedomein en Natuurpark Keiheuvel in Balen.
Verder serveert het netwerk verbazend veel water. Met onder meer de vallei van de Grote Nete, een blauwe driehoek van kanalen en de talrijke meren en plassen van het 'Kempense Lake District'.
Andere blikvangers vormen de eeuwenoude norbertijnenabdij in Postel, de molens van Meerhout en stemmige dorpjes als het Geelse Bel.

In Arendonk sluit het netwerk aan bij het ruiter- en mennetwerk Taxandria (Baarle, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Turnhout). In Mol en Balen kun je aanpikken bij het ruiter- en mennetwerk Limburgse Kempen.

De Antwerpse Kempen vormen bovendien een prima bestemming voor een ruitervakantie. Daarvoor zorgen goed uitgeruste maneges, ruitervriendelijke logeeradressen en horecazaken met een hart voor paarden.
 

Prijs: 6,50 €

 

Bestemmingen: Het netwerk verbindt 353 kilometer ruiterpaden in Mol, Balen, Geel, Meerhout, Dessel en Arendonk.

Op zoek naar een andere kaart? Kijk dan zeker op www.mondikaarten.be

Ons Adres

Infokantoor Toerisme Oud-Turnhout

Kerkstraat 46

2360 Oud-Turnhout

België

Contacteer ons

TEL: (+32) 14 47 94 94

MAIL: toerisme@oud-turnhout.be

Wij aanvaarden

Volg ons

  • Facebook Reflection
OUD-TURNHOUT_logo-hogekwalit.jpg

© 2016 | Toerisme Oud-Turnhout

© foto's | Louis Cuylaerts, Jhonny Bastiaensen, Stephan Van Brussel, Karel Lavrijsen

Marc Driesen, Jurgen Cornelissen, Edith Van Dingenen, Mie De Backer, Toerisme Provincie Antwerpen