top of page
IMG_6417.jpg

FIETSHAPPENING 
De Schakel - 28 augustus 2022
 

In de Antwerpse Kempen wordt er op zondag 28 augustus voor de 32e maal weer ge-schakel-d langs een spinnenweb van routes.

 

Starten kan tussen 8 uur en 14 uur. De deelnemers fietsen over duidelijk afgepijlde routes die in 2 richtingen lopen. Er zijn 45 start- en controleplaatsen, de zogenaamde "Kempenhutten". In die hutten is er animatie, vaak voor groot en klein, en is er een ruime keuze om de inwendige mens te verstevigen.

 

De routes zijn uitgezet op rustige, autoluwe wegen. De deelnemer kiest zelf een route uit het grote aanbod. Om de 10 à 15km is er een Kempenhut.  Er zijn Schakeltochten mogelijk van 25 km tot meer dan 100 km.  In elke hut is een route-coördinator die je graag een woordje uitleg geeft over de verschillende routes die mogelijk zijn vanuit die hut.

 

Ook in 2022 wordt De Schakel ongetwijfeld weer de plezantste afsluiter van de zomervakantie.

 

Deelnameprijs:

5 euro voor volwassenen, 1 euro voor kinderen tot 12 jaar.  Hiervoor krijg je een appel, een wafel, een dagfolder met de routekaart, een deelnemerskaart en is men verzekerd tegen gebeurlijke ongevallen.  De kinderen krijgen daar bovenop nog een leuk hebbedingetje.

 

Prijzen:

Gîtes en chambres d’hôtes in Frankrijk, B&B’s uit de Kempense regio, fietsvakanties, en nog heel wat andere verrassingen. Voor de kinderen tot twaalf jaar zijn aparte prijzen voorzien. De hoofdprijs is een kinderfiets. Door deel te nemen aan de kleurwedstrijd kunnen ze ook nog eens extra prijzen winnen!

 

Programma Oud-Turnhout

Schakelaars weten ondertussen dat het in de Zweepes Venhut in Oud-Turnhout altijd gezellig halt houden is!

Tussen 13.30 en 18 uur zorgt Jan Nijs voor een onvergetelijke muzikale namiddag. Jan & Alleman brengt live muziek voor alle leeftijden met de betere Nederlandstalige hits, schlagers en sfeervolle klassiekers uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Kortom ambiance verzekerd.  

Bovendien beschikt de Zweepes Venhut over een sfeervol terras en een fantastische speeltuin waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten terwijl ouders en grootouders genieten van een verfrissend streekbiertje of deugddoende kop dampende koffie.

 

Ook culinair word je verwend in de Zweepes Venhut! Er is keuze uit lekkere verse soep met stokbrood volgens inspiratie van de chef, croque monsieurs en hamburgers om van te watertanden en een dessertenbuffet met zelfgemaakte cakes en taarten.

 

Locatie Oud-Turnhout

Zweepes Venhut

Jeugdcentrum Zweepes Ven, Oude Arendonkse Baan 73, 2360 Oud-Turnhout

bottom of page