PAARD & RUITER

Het voordeel van de Ruiter- en mennetwerk is dat je kan paardrijden langs knooppunten.

De ruiterpaden kruisen elkaar bij knooppunten, die elk een nummer hebben. Met behulp van de online kaart stippelt je zelf je tocht uit.

 Ruiter- en mennetwerk Taxandria 

Bestemmingen: Het netwerk verbindt 190 kilometer ruiterpaden in Baarle, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Turnhout

(Oud-Turnhout heeft zelf geen ruiternetwerkknooppunten maar grenst natuurlijk wel aan Turnhout en Ravels en ook in Landschap De Liereman zijn ruiters en menners welkom.)

Door het landelijke karakter en het fraaie groen nodigt de grensstreek tussen de Antwerpse Kempen en Nederland uit tot paardrijden en mennen.

Het ruiter- en mennetwerk Taxandria verbindt 190 kilometer aantrekkelijke ruiterpaden in Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Turnhout in België en Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek en Reusel-De Mierden in Nederland. Je flirt bijgevolg voortdurend met de grens. In het oosten sluit het netwerk naadloss aan bij dat van Kempen en Peel (NL).

Goed uitgeruste manèges, ruitervriendelijke logeeradressen en horecazaken met een hart voor paarden maken van de Antwerpse Kempen bovendien een prima bestemming voor een ruitervakantie!

De routekaart is voorlopig niet meer verkrijgbaar, maar je kan je ruiter- en menroute online uitstippelen op de website van Sport Vlaanderen.

sport vlaanderen.jpg

Bekijk HIER alle ruiter- en menroutes

Stippel HIER je route uit

Hippisch Centrum Ruiterlijk Genoegen

www.ruiterlijkgenoegen.be - 0485 55 41 30

  • Facebook Reflection
94486726_221056149315041_422567884347146

Routedokter

Een probleempje ontdekt tijdens uw trip? Is een bordje verdwenen of ligt er een tegen de grond? Tekst niet meer leesbaar? Andere opmerkingen of suggesties?

Via routedokter.be kan u aangifte doen bij Toerisme Provincie Antwerpen.

 

Alvast bedankt voor uw hulp!