DSC_1169 (Large).JPG
  • Facebook

Openingsuren:

van de eerste zondag van mei tot de laatste zondag van september.

In mei, juni & september: open van woensdag t/m zondag, van 11 tot 18 uur.

In juli & augustus: 7 dagen op 7 open, van 11 tot 18 uur.

Overzet de liereman - ravelse bossen

Een veerpont over het kanaal Dessel-Schoten, het was in eerste instantie een installatie van een horeca uitbater om meer klanten aan te trekken: met het luiden van klok kwam de cafébaas je oppikken aan de andere kant van het kanaal.  Vandaag vaart dit pont nog steeds en is het een toeristische trekpleister die de natuurgebieden tussen Oud-Turnhout en Ravels verbindt. De overzet wordt letterlijk getrokken door jobstudenten en mensen uit een sociaal tewerkstellingsproject. De meest gekende veerman overzet is Bruno. Met een toewijding van een kapitein van een groot schip begeleidt hij wandelaars en fietsers naar de overkant.

Met behulp van deze charmante overzet kan je als fietser of wandelaar het kanaal oversteken. De overzet is niet gemotoriseerd, dus een stille pont zoals het hoort in een stiltegebied. De natuurgebieden aan weerszijden van het kanaal worden met elkaar verbonden en toegankelijker gemaakt.​

 

Bezoekers kunnen op het zomerterras aan de nieuwe kiosk of op het terras van Burcht Hertog Jan rustig verpozen.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en provincie Antwerpen.

Kiosk aan de overzet

Vlak bij de overzet staat een mooie kiosk. De inrichting daarvan is eenvoudig maar stijlvol, de voorzieningen zijn basic (elektriciteit, verlichting en stromend water), de omgeving is ronduit práchtig.

 

Van mei tot september kan de kiosk gehuurd worden om je onderneming, vereniging, (lokaal) product in de kijker te zetten bij de honderden mensen die er per week passeren. 

 

Interesse? Neem dan contact op met de dienst toerisme via toerisme@oud-turnhout.be

 

Zaterdag 3 en zondag 4 juli 2021 - van 11 tot 18u00: Foodtruck Mercikes

Fietstips langs de overzet

Wandeltip via de overzet

Schipperen tussen Oosthoven en Ravels

Wandeltip aan de overzet

Bruggeskeswaneling Ravels

Speurneuzentochten in Oud-Turnhout

Toerisme Oud-Turnhout maakte 2 heerlijke speurtochten voor kids. Eentje voor kleuters van 2 tot 5 jaar en eentje voor kids van 1e tot 3e leerjaar.

Kasteelhoeve

Burcht Hertog Jan

De Laks 8

2360 Oud-Turnhout

tel: (+32) 14 65 11 65

Recreatie aan de overzet