Foto 24-04-16 15 42 32.jpg

Overzet de liereman - ravelse bossen

Een veerpont over het kanaal Dessel-Schoten, het was in eerste instantie een installatie van een horeca uitbater om meer klanten aan te trekken: met het luiden van klok kwam de cafébaas je oppikken aan de andere kant van het kanaal. 

In de zomer van 2018 opende het gemeentebestuur de overzet over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Deze toeristische trekpleister verbindt de natuurgebieden tussen Oud-Turnhout en Ravels. Er werd beslist om  het oorspronkelijke pont met ketting te gebruiken. De positieve reacties van de bezoekers bevestigden deze keuze voor een stil vaartuig in die omgeving. De overzet wordt letterlijk getrokken door jobstudenten en mensen uit een sociaal tewerkstellingsproject. De meest gekende veerman is Bruno. Met een toewijding van een kapitein van een groot schip begeleidt hij wandelaars en fietsers naar de overkant.

 

Vorige zomer maakten maar liefst bijna 12000 bezoekers gebruik van deze charmante overzet (op 5 maanden tijd)!

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en provincie Antwerpen.

Opening overzetseizoen

 

Iedere eerste zondag van mei openen toerisme Oud-Turnhout en toerisme Ravels het nieuwe overzetseizoen met een streekproductenmarkt (verkoop, proevertjes en infostands) en randanimatie voor jong en oud.

DSC_1169 (Large).JPG

Openingsuren:

van de eerste zondag van mei tot de laatste zondag van september.

In mei, juni & september:

open van woensdag t/m zondag, van 11 tot 18 uur.

 

In juli & augustus:

7 dagen op 7 open, van 11 tot 18 uur.

  • Facebook

OPROEP STUDENTEN: Voor de weekends in juli en augustus (van 10u30 tot 18u30) zoeken we opnieuw jobstudenten om de overzet ter hoogte van Burcht Hertog Jan (De Laks 8, Oud-Turnhout) te bemannen.  Deze kandidaatstelling houdt nog geen verplichtingen in. Laat via de inschrijfknop alvast je gegevens achter.

Kiosk aan de overzet

Vlak bij de overzet staat een mooie kiosk. De inrichting daarvan is eenvoudig maar stijlvol, de voorzieningen zijn basic (elektriciteit, verlichting en stromend water), de omgeving is ronduit práchtig.

Van mei tot september kan de kiosk gehuurd worden om je onderneming, vereniging, (lokaal) product in de kijker te zetten bij de honderden mensen die er per week passeren. 

 

Interesse? Neem dan contact op met de dienst toerisme via toerisme@oud-turnhout.be

kiosk.jpg
Foto 24-04-16 15 42 32.jpg

Fietstips langs de overzet

2017_KleinPeerken_folder2017_uitsnit.jpg

Wandeltip via de overzet

Schipperen tussen Oosthoven en Ravels

schapen gewestbos ravels.jpg

Wandeltip aan de overzet

Bruggeskeswaneling Ravels

13_OK.jpg

Kasteelhoeve

Burcht Hertog Jan

De Laks 8

2360 Oud-Turnhout

tel: (+32) 14 65 11 65

Bezoekers kunnen op het terras van Burcht Hertog Jan rustig verpozen.

Recreatie aan de overzet