top of page

FIETSEN IN OUD-TURNHOUT

FIETSNETWERK Kempen

Het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk in de Kempen serveert nóg meer fietsplezier! Suggesties van fietsers, fietspeters, lokale besturen en wegbeheerders resulteren in ruim 120 kilometer nieuwe trajecten langs de mooiste plekjes in onze regio. 

Met de kaart Antwerpse Kempen van het fietsknooppuntennetwerk kan je zelf een route in de regio uitstippelen langs fietsvriendelijk wegen. Je rijdt dan langs mooie landschappen,  unieke monumenten en pittoreske hoekjes.

Toerisme Provincie Antwerpen maakte enkele situaties op het terrein veiliger en creëerde extra verbindingen met dorpskernen en populaire attracties. Ze zorgde voor vlottere verbindingen met de netwerken in Scheldeland, Vlaams-Brabant, Limburg en Noord-Brabant (NL).

De kaart is te verkrijgen in ons infokantoor tijdens de openingsuren of via de webshop van Mondikaarten.

Fietskaart_Antwerpse Kempen_2020_Office.

Ontdek de 'Gestalten'

Een fietsroute van 34 kilometer voert je langs de landschapskunst ‘Gestalten’ in Arendonk, Oud-Turnhout en Ravels.

De drie knalgele reusachtige kunstwerken in de vorm van een stal zijn een duidelijke verwijzing naar de landbouw. Ze zijn elk, te midden van prachtige weiden en akkers, vast verankerd in het landschap. De geel gelakte stalen constructies geven een schitterende doorkijk op het omringende landschap. Ze hebben iets speels en creatiefs.

De drie topattracties langs de route bevinden zich aan de Lusthoven in Arendonk (nabij knooppunt 56), aan taverne Burcht Hertog-Jan in Oud-Turnhout (knooppunt 58) en de Polderstraat in Ravels (knooppunt 43). Omdat de Gestalten op elk van de drie locaties in een andere compositie staan opgesteld, beleef je ze telkens een beetje anders.

FIETSROUTE

gestalten.jpg

Overzet De Liereman - Ravelse Bossen

Met behulp van deze charmante overzet kan je als fietser of wandelaar het kanaal oversteken. De overzet is niet gemotoriseerd, dus een stille pont zoals het hoort in een stiltegebied. De natuurgebieden aan weerszijden van het kanaal worden met elkaar verbonden en toegankelijker gemaakt.​ De overzet wordt bestuurd door mensen uit de sociale tewerkstelling én door jobstudenten. Bezoekers kunnen op het zomerterras aan de nieuwe kiosk of op het terras van kasteelhoeve Burcht Hertog Jan rustig verpozen.

Openingsuren: van de eerste zondag van mei tot de laatste zondag van september.

In de mei, juni & september: open van woensdag t/m zondag, van 11 tot 18 uur.

In juli & augustus: 7 dagen op 7 open, van 11 tot 18 uur.

FIETS- EN WANDELSUGGESTIES VIND JE HIER

294167430_355062503477664_1940381868827851556_n.jpg
cover.jpg

Fietsroute Kunst-Out

De fietstocht van zo’n 18 km leidt je langs 19 unieke kunstwerken in Oud-Turnhout,

 

De route is gratis te verkrijgen in het Infokantoor Toerisme of navigeer via RouteYou.

De brochure is een samenwerking van de werkgroep ‘Kunst in de Straat’, gemeentebestuur Oud-Turnhout, Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine en Toerisme Oud-Turnhout.

BROCHURE

Fietsvakanties

 

Langs icoonroutes n Vlaanderen:

Negen icoonroutes voor een fietsvakantie in Vlaanderen. Elke Icoonfietsroute haakt de mooiste stukjes van het Vlaamse landschap aan elkaar via aantrekkelijke fietswegen en rond een centraal thema. Alle icoonroutes zijn volledig en in twee richtingen bewegwijzerd. Je kiest dus zelf in welke richting je wil fietsen, en waar je wil starten of aankomen.

MEER INFO

In de Kempen

Corsendonk Hotels biedt naast een mooie 3- of 4-daagse fietsvakantie in de kempen, ook een gastronomisch fietsarrangement aan. Beiden met koffer nabrengservice.

MEER INFO

fietsen.jpg

Thema-fietsroutes

Thema-fietsroutes in de grensstreek

Oud-Turnhout is  een goede uitvalsbasis om Nederland, met  zijn uitstekende fietspaden te verkennen. Vanaf de parochiekerk Sint-Bavo in het centrum fiets je naar knooppunt 62 om daarna je weg te vervolgen tot het kanaal Dessel-Schoten. Van daaruit kan je verschillende richtingen uit om het land van onze Noorderburen te ontdekken.

Aansluiting met​

fietsroutenetwerk Nederland

Routedokter

Een probleempje ontdekt tijdens uw trip? Is een bordje verdwenen of ligt er een tegen de grond? Tekst niet meer leesbaar? Andere opmerkingen of suggesties?

Via routedokter.be kan u aangifte doen bij Toerisme Provincie Antwerpen.

 

Alvast bedankt voor uw hulp!

Verhuur Elektrische fietsen "VEeLO"

Tramwissel 1

2360 Oud-Turnhout

(+32) 14 42 08 00

(+32) 494 42 23 23

info@veelo.eu

www.veelo.eu

Online routeplanner

Stippel zelf snel en gemakkelijk je eigen fietsroute uit!

Oplaadpunt

elektrische fietsen​

Brasserie Corsendonks Hof

Corsendonk 2

2360 Oud-Turnhout

tel: (+32) 14 45 07 51

www.corsendonks-hof.be

info@corsendonks-hof.be

bottom of page