top of page

AUTOROUTE IN OUD-TURNHOUT

Fiets- en autotocht door Oud-Turnhout in het kader van WO I

€ 2

Door Oud-Turnhoutse velden

De Groote Oorlog speelde zich vooral af in de westhoek. Tijdens deze vierjarige oorlog sneuvelden door deze gevechten 21 soldaten uit Oud-Turnhout.

Vandaag - 100 jaar later - herdenkt Oud-Turnhout de oud-strijders en neemt je mee op een tocht door het dorp, op zoek naar relicten die verwijzen naar die Eerste Wereldoorlog.

 

Met deze tocht wil Oud-Turnhout de oorlogsherinnering levendig houden. Herinneringen om nooit meer te vergeten. Daarom staan we even stil bij een graf of bunker, of zomaar ergens langs de kant van de weg, stilletjes mijmerend over wat ooit is geweest.

Praktisch

  • Afstand: ± 37 km, fietstocht ± 4 uur (incl. bezoeken onderweg).

  • Van 27/4/2014 t/m 2018.

NIEUW

Autotocht

Abdijenroute Autoroute

GRATIS

De Abdijenroute is een prachtige autoroute die je langs 3 indrukwekkende abdijen in de Kempen brengt.

 

Tien eeuwen oud en nog altijd even fascinerend: de Kempense abdijen.

De Norbertijnen van Tongerlo, Postel en Averbode drukten hun stempel op het leven en het landschap in de Kempen. Na een tumultueuze geschiedenis – met zelfs een sluiting tijdens de Franse Revolutie – vormen ze vandaag een oase van rust en reflectie.

Volg de blauw-witte borden van de Abdijenroute en ontdek hun inspirerende verhaal en opmerkelijk erfgoed.

Kijk binnen in de musea of bezoekerscentra, pik een rondleiding met gids mee, wandel langs de knooppunten rond het domein en proef op een terrasje van al het abdijlekkers.

 

Praktisch

  • 105km

  • Ook toegankelijk met rolstoel of kinderwagen. De toegankelijkheidsinfo van de 18 bezienswaardigheden en horeca vind je terug op de kaart.

bottom of page